Wednesday, 30 June 2010

nantilah..

bila aku idea..aku tulis ye..no idea rite now..

Friday, 25 June 2010

bye..bye..bye..

just for 3days... i will switch off my blog and facebook... just a while.. then open again... but i miss you.. never leave you.. hahahaha... its that true??? hurm.. nope la... can stay life without open you dear.. hahahaha... after 3days... its something happen?? hurm let's see... huhuhuhuhu...

Thursday, 24 June 2010

kelengkapan cukup

senarai barang yang disenaraikan telah dipenuhi... yelah abah dah gaji.. yess!!! kita mesti baik dengan parent.. jangan buat hal.. insyallah hidup kita terjamin.. betul tak cakap ct nie abahku sayang??? hehehhee... cuma adalah sikit lagi barang yang belum beli lagi.. takpe aku masih ada lagi seminggu untuk aku balik semula ke pahang... hope rumate aku yang ok walaupun syu dah tak sama tapi tak beerti aku akan lupakan dia macam tue.. penuh dengan kenangan awek sorang tue... senarai barang yang dah aku belikan
  1. pen(biru jer)
  2. tisu(kang takde jadi lain bilik tu nanti)
  3. bedak badan(carry junior)(ala yang ada baby gajah tue)
  4. berus badan

kali nie nak bawak balik sikit jer baju..yelah banyak kelas kat kilang.. so kurangkan baju kurung...huhuhuhuhu... lau buleh nak bawak satu beg je cukup.. kotak je kasi banyak.. hahhahaha

Wednesday, 23 June 2010

ada yang masih tinggal

ada lagi barang yang belum aku beli...oh tidak....!!!! ABAH ... CT nak beli barang lagi... masih tak cukup nie...

  1. berus badan
  2. bedak muka
  3. bedak wangi (yang lama fina nak..jadi kena beli baru..)
  4. catridge (kang takde tak buleh print lah..)
  5. seluar track(macam ne nak join camping..)
  6. pen-pen(semua kateogeri)
  7. buku rampai(untuk nota sem baru nie..)

takde semua ni tak lengkap hidup nie..oh tidak...!!!!!!!!!!

lepas rindu juga padanya

hari ini hari yang paling gembira bagi aku.. satu gembira sebab abah izinkan juga aku keluar ke Jusco Bukit Tinggi... tapi bukan keluar sorang...aku keluar dengan best friend aku "wan nur atiqqah" dan aku jumpa my twin.. "syara" di klang.. rindu gile dekat syara tue..makin comel aku tengok dia..aku ingat aku sorang je comel... dia pun comel.. but tqa still kecik jer..hahaahha.. apapun aku dapat juga lepaskan rindu tuk lepak dengan diaorang kat mcD bukit tinggi... lama tak sembang depan-depan.. but sedih juga la sebab dayah takde... dia ada kat kota tinggi sekarang... kalau dia ada memang best sangat.. "MAFIA CREW" berkumpul semula.. tapi hujung tahun nie aku akan cuba kumpulkan kesemuanya... untuk sembang bersama.. memang rindu giler... saat berkumpul berempat... aku akan buat sampai kita dapat bersatu semula... dan aku yakin tiada siapa yang dapat pisahkan persahabatan kita nie...

memang syok sangat lepak kat bukit tinggi.. aku rasa hari ni aku yang punya sorang... takkan aku lupakan sampai bila-bila... tapi tadi sempat juga jumpa kawan sek lama macam rubben, dinah dan liyana... masing-masing lain dah.. tapi semua kata aku sama jer.. aku tak berubah langsung... hihihihihi.. buleh juga aku maintain ea selama 2tahun nie.. tapi aku rasa aku makin comel adalah... pelik juga diaorang.. hahahaha... tapi tak kisah ok juga orang kata aku tak berubah langsung.. masih mengekalkan siti ainatul mardhiah yang lama... tapi teruskan kekalkan pesonaliti aku nie... huhuhuhuu.. dan aku juga selesa dengan pesonaliti aku sekarang nie... sekarang nie yang penting aku nak cakap yang aku sangat sangat gembira sebab dapat jumpa semula dengan syara dan tqa walaupun dayah takde... hujung tahun ni aku akan uruskan untuk kita berkumpul semula berempat untuk lepak semula satu meja...

tunggulah.. aku akan satukan semula kita semua... i still love u all...

wan nur atiqqah
nur syarafirliyana
siti nurul hidayah

Monday, 21 June 2010

sudah beli

senarai barang yang dah aku beli :
  1. deadorant(nivea)(dry comfort)
  2. sabun basuh baju (dainamo)
  3. syampoo (sunsilk hijau)
  4. sabun badan ( baby johnson)
  5. febreze
  6. plastik sampah(pun ada ker?)
  7. pewangi almari (ambipure)
  8. berus gigi (coldgate)
  9. ubat gigi (pun coldgate)
  10. apa lagi yer???

  11. macam tak dah
  12. nie jer kot...
  13. malas nak bazirlah
  14. ada yang buleh guna lagi
  15. huhuhuhuhuhu

no idea

tak tahu kenapa takde
idea nak write... why???? apa sudah jadi nie?? kenapa takde idea yang nak
keluar??? padahal banyak yang nak aku cerita tapi kenapa satu pun tak keluar???
huhuhuhuhu...

Sunday, 20 June 2010

di stadium petaling jaya

hari sabtu aku pergi stadium petaling jaya...ala bukan ada pelawanan bola sepak..menonton kawad lintas hormat dan kawad farmasi... ni masuk tahun ke-2 aku tengok... aku nie bukannya suka tengok kawad pun..dah pula tu aku kena tegur dengan sorang makcik nie sebab aku ganggu pandangan dia nak tengok...tak nampak ke yang aku tengah snap pic.. apa punya makcik la..memang tak buleh ajak tengok bola macam nie.. ceh..back our story...yang excited tengok kawad tu abang aku.. fuhh..!! sanggup duduk lame33 tengok kawad tue.. aku tak tahu apa yang seronoknya.. datang pun sebab mak jadi urusetia bahagian hadiah... ala petandingan kawad nie antara penguatkuasa setiap daerah kat selangor dan ada juga penguatkuasa dari kuala terengganu.. not bad la... seronok gaklah tahun nie sebab MB selangor datang... tahun lepas MB tak datang... this year datang.. yang lebih menariknya ada petunjukkan bunga api kerana ulangtahun MBPJ yang ke-4... selama 15minit juga bunga api tu.. seronok jugakla... takdelah bosan macam dulu... yang tak bestnya duduk sane panaslah.. no kipas or aircond..hahahaha just fresh air jer??? hurm.. balik pun dekat 2pagi.. ntah pukul berapa sampai rumah pun tak tahulah... out in service dah aku dalam kereta...

tepat pukul12 bunga api meletup-letup lawa-lawa..


my mum..walaupun penat mampu tersenyum lagi..huhuhuhu


penguatkuasa dari kuala terengganu tak silap aku nie..macam polis dah..

bersama bunga besar..hahaha..nie kereta berhias..MBPJ yang buat..bunga dengan tudung dah sama


my dad...entah apa yang di tengok tue..huhuhuhu

lovely couple.. dan terselit adik aku tue..



Saturday, 19 June 2010

Thursday, 17 June 2010

finally...

pernantian suatu penyeksaan bagi ku...
setahun aku nak dapatkan lesen P...
dan akhirnya menjadi milik ku...
after 2 years tiada lagi P...
waktu tue baru buleh bermaharajalela...
hahahhahaha....
sasaran ku semakin hampir...
impian ku memiliki kereta...
bukan lagi suatu angan-angan...
akan menjadi nyata...
dan impian selama ni...
cuma masa sahaja...
tapi aku pasti akan memilikinya...
mula-mula pakai kereta murah-murah sudah...
dapat SAGA BLM jadilah...
pastu berangan balik...
untuk dapatkan LANCER EVO X...
tiada yang tak pasti...
itu menjadi kepastian bagi ku...
apa yang aku nak akan menjadi nyata...
walaupun 2otahun..
akan aku miliki jua...
hahahhaha..
takpe-takpe..
right now pakai kereta sapa je dulu...
hahahahha...
dah pakar baru buleh berangan lebih-lebih lagi...
hahahhaha...

patut biarkan atau laporankan???

semalam aku ikut abah pergi econsave selepas balik dari latihan memandu... waktu abah tengah memilih ikan... kejadian ni berlaku depan mata aku... adalah seorang budak lelaki... race apa biarlah rahsia demi kepentingan semua... ok sambung balik... tengah orang sibuk memilih barang... budak nie dengan tak de rasa apa-apa pergi mencuri gula-gula ... selamber je.. aku tengok apa yang dia buat.. dan dia tengok aku tapi selamber jer...mencuri gula-gula tersebut terus masuk ke poket... yang memeranjatkan aku... bapanya tahu dia curi tapi buat biasa je... nak ditambahkan lagi... adik dia pun turut mencuri sama.. tapi dia curi kuaci... then aku bagitahu abah hal tu dan tunjuk budak tu kat abah... kebetulan waktu tu satu banting takde elektrik jadi cctv mungkin tidak berfungsi.. tapi betul la memang tak patut ayah dia membiarkan anaknya buat macam tu... memang besar nanti jadi pencuri @ perompak la tu kalau tak di halang... kalau aku berani memang aku dah laporkan perkara tu kepada pekerja di situ.. tapi siapalah aku ni ...seorang yang tak berani dan pemalu.. huhuhuhu... tapi kejadian tu membuat aku rasa benci pada kaum tu... memang kaum tu macam tu ker??? why??? kesedaran sivik kurang betul...ish33...

Tuesday, 15 June 2010

sambung balik..

tadi lepas asar.. dengan baik hati+geram, aku menyapu.. penuh dengan habuk kat ruang tamu dan dapur... kalau nak harapkan mak.. mak bz dengan kerja.. jadi takde sapa la yang rajin mengemas.. dan aku dengan hati terbuka.. menyapu habuk-habuk yang berlambak kat sudut-sudut yang sukar ditemui.. memang dah lama pun tak menyapu... bukan menyapu saja.. mengemop pun dah lama tak dilakukan.. rumah nie dah lah penuh dengan marmar.. jadi kalau kotor nampak.. habuk+buli kucing penuh sangat.,. ni akibat membela kucing.. tu baru sekor.. kalu berekor entah berapa tan habuk yang akan terkumpul.. kat lapik laptop aku ni pun dah cukup banyak bulu JINGGO... kalau tak dibersihkan memang pengumpul bulu kucing yang berjaya... huhuhuhuhu.. memang penat bila rumah besar nie..bukan besar je.. dengan setiap ceruk bermarmar membuat habuk yang kecik nampak.. kalau tak bersihkan betul-betul memang nampaklah.. jadi aku menyapu dan mengemop dengan tekun... kira exercise petanglah tu.. sambil menyapu dan mengemop.. tengok citer SYAHJIHAN... abah juga ada tolong mengemop.. taklah banyak keje kena buat.. cepat tak cepat mengemop tu...
dah tu pula.. JINGGO
dengan muka kesian nak makan nasi berlaukkan ikan.. bukan tak nak bagi tapi dah
memang tak ada.. boleh buat apa.. bukan makanan JINGGO tak ada.. ada siap aku
tukar yang baru makanannya.. tapi sebab manja +ngada-ngada.. nak makan ikan
goreng.. aku buat tak tahu je kat JINGGO... tapi kesian juga tengok muka
JINGGO.. aku bagilah nasi goreng yang abah buat.. mula-mula tengok macam
makan... tapi hakikatnya tak makan pun... hahahaha... dasar memilih betul JINGGO
tu... takpe..
lepas mengemas dan mengemop.. aku makan nasi goreng yang dibuat oleh abah... tapi before tu aku goreng telur dadar+mayonis+garam=sedap.. resepi baru aku dapat kat iklan sheila rosli..iklan mayonis...jadi aku try la.. sedap juga bila makan... percubaan menggunakan sebiji telur sahaja... lepas makan apa lagi solat magrib...jadi solatlah...
huhuhuhuhuhu...

cebisan

~aku tak bisa mencintaimu..
~~aku tak bisa menyayangimu..
~~~aku tak bisa memilikimu...
~~~~maafkan aku bila aku mengabaikan cintamu...
~~~~~maafkanlah bila aku robohkan rasa hatimu...
(cebisan lirik kangan band-hitam)

~i want to know...
~~that it does'nt matter...
~~~where we take this road...
~~~~someone gotto go...
~~~~~and i want you to know...
~~~~~~couldn't have loved me better...
~~~~~~~but i want you to move on....
~~~~~~~~so i'm already gone...
(cebisan lirik kelly clarkson-already gone)

cubaan ke-2

hari nie aku gi latihan memandu..yelah..kena repeat bahagian litar..aku failed kat parking.. adeh.. tak buleh dilupakan..teringatkan penguatkuasa yang suh aku keluar tu..takpe.. kali ni aku cuba yang terbaik untuk aku lepas dan lulus lesen P... penantian satu penyeksaan betul.. kenapalah... kenapa aku boleh failed kat situ.. aduh.. nak menyesal pun tiada gunanya... apakan daya.. mata penguatkuasa tu tajam sangat time tengok aku buat parking... kalau aku tahu, takde aku ambil site parking depan mata dia... takpe.. test khamis nie aku takkan ambil site situ... bahagian bukit dan 3penjuru cantik je aku buat.. tiada masalah tapi kenapa parking??? kenapa di situ... hai penguatkuasa.. kenapa matamu tajam sekali??? pakai pengasah apa??? takpe.. aku ingat sampai bila-bila.. dan akan ku buktikan yang aku mampu lepas... hahhahahha.... ayat bengang aku dengan penguatkuasa... hihihihihih.. (padahal salah sendiri tu..tak nak ngakulah katakan...)

tadi aku belajar site litar tak lama.. 4kali pusingan saja.. yang ke-4 tu dah peninglah..sebab dah banyak sangat buat ..huhuhuhuhu.. yang bestnya abah temankan aku... jadi abah tengok aku memandu.. abah kena tengok.. kalau tak tengok, nanti abah tak yakin tuk bagi aku pandu kereta. huhuhuhuhu.. esok last aku wat latihan.. hari-hari buat latihan boleh tepu kepala aku... lagipun aku just ulang kat litar je...

tadi lepas latihan memandu pergi rumah lama...abah nak ambil tong cat dan tangga.. lagipun penyewa dah masuk... akhirnya...!!!! hahahahha... takde dah kerja mengecat di rumah sana lagi.. hahahhaha... lega aku... kalau tak muka aku ni juga kena temankan abah mengecat dan aku akan menjadi pembantu abah.. huhuhuhuhu...

lepas ke rumah lama pergi menguruskan urusan pendaftaran MUET... aku nak ambil MUET akhir tahun nie... sebab orang kata kalau ambil MUET akhir tahun mudah sikit sebab akan ambil dengan budak-budak lower6... leceh juga nak uruskan MUET nie.. kena buat MONEY ORDER la.. beli setem la.. beli pos laju... memang leceh... tapi selesai juga urusan tu... sebab ada abah.. yela kalau takde abah nak bayar dengan apa MONEY ORDER tu... jumlah yang dia nak RM60 dan komersen lagi RM2... aku mana ada duit banyak tu.. jadi abah lah tukang bayarnya.. aku tahu pasal MUET ni pun lambat.. tu pun FAIZAH yang bagitahu aku.. kalau tak melepas aku nak ambil MUET tahun nie.. kira ada geng lah nanti ambil MUET tahun nie.. pasni kat U kena hari-hari speaking LONDON dengan FAIZAH... bagi lancar bila PUBLIC SPEAKING.. kena beli majalah B.I... surat khabar THE STAR @ THE NEWS STREET TIMES... dan seangkatan dengan nya... huhuhuhuhu... lepas nie jadi anak LONDON kejap.. ala satu semester je.. bukan lama pun... atleast aku kena dapatkan BAND 3... dapat BAND 6 pun ok pe.. huhuhuhuhu... suatu angan-angan ke atau kenyataan??? mana satu tu??? ok back to story... dah selesai uruskan hal tu... apa lagi abah dah mengadu lapar.. pergi makan kat restoran mamak.. RESTORAN TASBEH... aku macam biasa akan ambil lauk ayam gorang.. tu je yang sedap kat kedai mamak tu yang lain kureng... air ambil yang simple jer.. TEH AIS... lepas makan...

abah pergi kedai ONKING... mengadu tentang kipas kat rumah yang sampai ke hari ni tak datang.. dah dekat 2minggu sejak buat aduan.. tapi orang KDK tak datang-datang pun... wah-wah memang melampau... jadi orang dekat ONKING dapat 'pujian' yang baik dari abah.. aku dengar pun panas juga... pedas juga kata-kata abah.. tapi betul la.. lambat sangat tindakannya.. mana boleh buat macam tu... we as customer... taulah mau untung.. takpe.. tengok lagi seminggu macam mana.. kalau sama juga tak tahu lah.. apa yang abah akan lakukan tak tahulah.. tunggu jelah nanti...

lepas pergi ONKING apa lagi balik rumah... tak de hal yang perlu diselesaikan.. dan akhirnya aku mengadap laptop aku... entah dah berapa jam aku mengadap.. tapi before aku mengadap.. solat ZOHOR dulu... dan sekarang nie.. ASAR pula.. jadi marilah kita mengerjakan solat ASAR pula...

Monday, 14 June 2010

cepat masa berlalu...

sedar tak sedarkan aku dah cuti sebulan lebih,...
bulan7 dah nak masuk u balik...
rasa macam tak puas cuti...
cuti pun macam tak cuti...
sebab tak ada pergi mana-mana pun..
balik kampung jer...
nak gak rasa jalan-jalan denga family...
tapi tu lah..
nak buat macam mana...
masing-masing ada hal...
jadi tak boleh buat apalah...
duduk rumah jela...
comelkan badan aku nie...

tanpamu...

3hari tak buka...
bagaikan 72jam aku tak buka...
lama juga tu tak buka blog nie...
rindu pada kamu...
3hari tanpamu...
macam-macam cerita aku ada...
tapi nak story kat blog ni...
memang banyak...
ntah aku mampu lakukan atau tak...
bukan tak nak buka...
tapi kesibukan balik kampung...
membuat aku tak membuka...
jadi bukan salah ku...
kihkihkih...

Friday, 11 June 2010

kegilaanmu@ku??

apa yang aku nak tulis???hahahahah..tak ada apa pun..sementara tunggu adik aku nie..nak gi umah lme...huhuhuhuhu..

saja je nie...
nak tumpang lalu sekejap je...
hihihihihi...

nak tau tak??

operasi mengecat???adakah menjadi???sudah semestinya menjadi...dan harapkan berakhirlah operasi mengecat nie...hahahhaaa...aku dah boleh jadi pengecat yang berkebolehan..hahahahaha...buat bisnes mengecatlah lepas belajar nie..ada untung juga macam tue...penat tapi berbaloi tu...penat tu biasalah...mana ada kerja tak penat kan???tidur pun pun penat apa..sapa kata tidur tak penat bagitahu aku...aku tahulah sebab aku ratu tidur kat rumah...hahahhaha..macam yer je aku ratu tidur...huhuhuhu...

pemotong yang berjaya...jangan ingat cikgu pertanian tak mampu lakukan???hahahaha


nak cerita nie tentang mengecat...mula-mula nak pergi rumah lama memang bosan...yelah kena mengecat..sapa nak??aku nie memanglah pemalas...tapi sebab nak rasa pengalaman cat kan...pergi juga...tapi bukan mengecat pun mulanya..kena tebang pokok..pokok rambut yang 15tahun dah hidup..kena tebang..sebab tak membawa keuntungan pada sesiapa..daun pun bukan banyak pun...buahnya apatah lagi..macam nak tak keluar je..kalau keluar pun mr.gagak akan rembat dulu..jadi serupa tak payah hidup dah..tamatkan riwayatnya...sapa yang tamatkannya??? hahahhaha... tukang tebang dari atas mr.hata...my dad la... sapa lagi... nak harapkan anak bujang dia??? hahahhahha.. bagi 1juta pun belum tentu...hahahahha.. jahat tol aku nie.. tapi tu hakikatnya... abah ada suruh aku panjat pokok tu... bukan aku tak berani tapi takut patah dahan tu... hahahhahaa... jadi abahlah yang panjat sampai agak pendek baru tebang pangkalnya... aku ada buat tau... hanya berbekalkan parang kontot aku yang aku selalu bawa waktu semester3... pengalaman yang pernah ada..aku gunakan... main tebang je.. tapi cantik juga apa.. hahahhahaa...akhirnya putus juga dari akarnya.. dan berakhir sudah riwayatnya... setelah 15 tahun... mati juga rambutan...

budak perkayuan menunjukkan cara pemotongan..hahahaa

tak berhenti kat situ je...lepas dah tebang kena potong pendek,...jadi aku buat bagi pendek kayu-kayunya..walaupun tak lawa dan lama nak potong pendek... tapi terpotong juga... malam tu tangan aku lenguh sampai tak buleh nak tidur...memang seksa la malam tue... tapi dah ok dah..kuat lagi tu..hihihihihihihi...ok back to story... sebelum cat undecode, kenalah buang lumut-lumut yang ada di dinding..tapi akunak buang time dh undercode..baru aku nak buang bahagian yang terkopek.. nakal tak nakal aku nie... aku bukan apa.. geram tau.. tak suka tengok yang ada gelembung tu...ada juga aku cat undercode.. amik masa sehari juga nak buat undercode...yang selesaikan abah..bukan aku..sebab aku tidur dah time tu...penat tau..hahahahaa...

boleh buka bisnes macam ni..hihihihi

hari keduanya cat pula warna hijau lumut..abah kata kalau cat dengan warna tu..nanti kalau berlumut tak nampak macam berlumut...mahal juga cat tu...satu tong kecik rm80..abah beli 2tong cat... sehari juga habis mengecat.. antara yang mengecat aku juga.. adik aku ikut juga..tapi dia tolong cat takdelah.. tolong tengok adalah... hahahaha...waktu petang tu pun aku tidur juga.. penat...hahhahaha..cepat penat je aku nie... padahal bukan penat sangat...mengelak tu... hahahahaha... akhirnya kat luar rumah habis mengecat... tapi dalam rumah...belum lagi..

waaa...!!!!kena cat lagi...macam nie kena minta gaji kat mak ni...hahahahah...lebih-lebih pula aku ni... tapi yela... tenaga aku digunakan untuk kerja-kerja mengecat.. tak boleh jadi macam ni... tapi tak baik pula berkira dengan mak... tapi dapat satay "awek cun" (bak kata abg long)...sedap juga nie..KFC dah selalu makan...McD pula tunggu cikgu Mahani belanja...hahahhaa...Pizza pula takde sapa yang suka dalam family aku...jadi sataylah penyelesaiannya..jadi kena tuntut satay macam ni..tiap-tiap bulan..hahahaha..yelah dah ada penyewakan rumah tue..jadi untung lebih...hahahhaha..tapi pengalaman mengecat kat rumah lama takkan lupa..sebab nanti kena cat pula kat rumah duduk sekarang ni..dinding luar..entah warna apa pula yang nak di cat...tunggu jela...

11.06.2010

hari ni lah...
aku nak balik johor...
kampung halaman abah...
lama juga tak balik...
balik pun sebab kak sedara nak kahwin...
kahwin juga kak nurul akhirnya...
sesuailah dengan usia dia...
waktu kak sedara tunang tak balik tengok pun...
sedih gaklah..sebab rapat juga dgn kak nurul...
tapi takpe...maksu ada snap beberapa picture...
tengoklah..lawa juga kak nurul tu...
tapi lagi lawa kak nurul tanpa make-up...
sebab muka kak nurul dah cukup putih...
tapi tu lah..kalau ada make-up artist nie...
kihkihkihkih....bakal suami dia sponser...
nampak bakal suami dia tu berduit...
huhuhuhuhuhu..
oklah tu...tengok rupa bakal suaminya pada dengan kak nurul...
macamlah hari nikahnya...
esok rasanya nikah...
tema nya warna biru...
patutkah aku ikut tema kenduri tu???
aku ada baju kurung biru...
tapi patutkah aku ikut???
atau pakai jer warna apapun...
janji baju kurung..huhuhuhuhu...
yang mana yer???
keputusan yang belum pasti lagi ni...
kenduri kahwin nie semua sedara akan balik...
Pak Itam dari Perlis pun akan balik..
adik abah yang paling payah tok jumpa..
yelah duduk hujung negeri...
payahlah nak jumpa...
nak jumpa time raya pun tengok keadaannya...
yang nie semua balik mesti meriah..
sukanya aku..teringat waktu kecik-kecik...
waktu pakcik dan makcik senang balik kampung...
time raya lah...memang best...
kalau lah dapat putarkan semula masa lampau...
nak jer ada di masa tu jer...
gembira jer..yelah waktu kecik bukan tau apapun...
memang gembira je rasanya...
tapi sekarang nie dah 20thn...
huhuhuhuhu...
masa tu dah lama berlalu...
masing-masing ada kerjaya sendiri...
nak balik pun kena rancang betul-betul...
tulah hukum dunia...
selagi tidak tutup mata...
selagi itu mecari rezeki...
tak mampu menolaknya...
tapi tak apalah...
bila aku dah ada kerjaya...
aku akan rasa juga macam mana...
sekarang nie aku mampu kata...
bila dah merasanya...
taulah macam mana...
takpe...
yang penting...
abah suruh habiskan cat kat rumah lama...
cat lagi...
adeh...
tangan aku dah tak jadi tangan wanita terakhir dah...
hahahahhahaha...
macamlah lembut tangan tu...
nak pakai lotion pun pemalas...
jadi jangan perasanlah...
tapi kan...
aku rasa memang tapak tangan aku nie lembut...
mungkin sebab aku ni penyakit kot..
penyakit tapak tangan cepat basah..
kihkihkihkih...
tapi tak kronik...
sedang-sedang jer tu...
so tu bukan masalahnya yer....
(cakap pada diri sendiri...)
ni type pun dah basah tapak tangan...
mana taknya...
letak tapak tangan kat laptop...
panaskan...
jadi kuarlah peluh tu...
huhuhuhuhu...
apalah aku nie...
tapi memang betul tapak tangan aku...
cepat keluar peluh...
masalah sehingga kini tak dapat diselesaikan...
jadi macam mana???
fikirkanlah...
setakat ini sahaja dulu...

Thursday, 10 June 2010

kegembiraan yang tak disangka...

berkat aku berusaha semester nie..aku dapat juga apa yang aku nak..aku dapat apa yang aku impikan..yang penting aku dapat naikkan CGPA...aku bersyukur sangat..orang pertama yang tahu result aku adalah orang yang banyak membantu aku..tak kira dari segi apapun..ayahnda aku yang tersayang...beliau orang pertama yang tahu reslut aku..dan aku dapat buktikan pada beliau aku mampu dapat apa yang aku nak..dan aku dah mengembirakan beliau..nampak abah gembira sesangat..dan hari ini juga hari yang mengembirakan bagi aku...sebab aku dapat result yang ok...dan yang penting CGPA aku naik balik ...bangganya,.. dapat juga..thanks jugak kat semua kawan-kawan aku yang banyak support aku...terutama sekali teman sebilik aku...walaupun tak boleh ikut cara mereka blaja..tapi aku dapat juga result yang ok..ok sesangat,,ish..terasa hari ini aku yang punya,..gembira sangatlah..

agak-agak hari ni dapat tak makan luar??hahahhaa..dah hari-hari makan luar...kihkihkih...sure makan
luar lah nie..nie yang best..makan sup daging...nyumm...sedapnya..daging yang lembut..di restoran ZAINI...huhuhuhuhu...jadi jom pi makan kat kedai depan rumah lama...hahahhaa...makan je keje aku sekarang nie..badan jangan katalah..naik dah nie..kuat tidur satu hal ...tapi takpe..yang penting aku sihat..dan tak menyusahkan orang lain..hahahhaha...hepinya...
hepi...

sehari berkenduri...

comelkan...hehehhehe...


bukan aku tolong waktu kenduri tapi pergi kenduri...dah lama juga tak pergi kenduri kahwin...tapi hari tu pergi kenduri 2 buah rumah...tak pernah aku pergi kenduri kahwin lebih daripada sebuah rumah...dah pulak tu sebelum aku pergi kenduri, aku dah makan dulu di rumah..memang kesian tuan rumah..tanpa aku mesti lauk-lauk kat rumahnya tak habis...kalau aku tak makan nasi lemak sebelum pergi tu, mesti habis makan kat kenduri tu...

tapi takpelah..aku makan juga kat kenduri tue...kang tak makan kecik hati pulak tuan rumah tengok tetamunya tak makan..jadi aku makanlah walaupun perut kenyang sgt,..sedapy juga makan kenduri..mana tak sedapynya...ada ayam goreng....ayam masak kicap,..sedap-sedap...aku tak kisah masak apa yang penting ayam...hahahaha....

dan sempat juga aku snap picture dgn pengantin..kawan abah...cikgu An..lawa juga dia...warna hijau...mula lah aku berangan nak macam tue....hahahahha...ada-ada je aku nie kan...blaja tak habis lagi nak macam tue..lagipun cikgu tu kurus dan aku nie...hihihihihihi..anyway mmg best tgk orang wat walimatul urus...

Monday, 7 June 2010

hari yang sunyi..

bangun subuh tadi aku boleh tidur balik..mengantuk sangatlah..padahal malam tadi agak awl juga tidur..tapi taklah awal sangat sebab malam tadi keluar makan dan pergi UPTOWN banting..aku tengok UPTOWN banting biasa je..aku teringin sangat nak pergi UPTOWN shah alam ker..sebab abg aku cakap UPTOWN sana best..macam-macam yang dijual...kat banting ni macam biasa sangat..bosan...huhuhuhuhuhu

patutnya hari ini pagi-pagi kena tolong abah mengikis cat kat rumah lama..tapi sebab semuanya tidur..tak jadilah kerja pagi..huhuhuhu..ntah nanti mak marah ke tak..huhuhuhuhuhu...jadi apa yang perlu dilakukan??hurm...malas pun ada rasanya..

Sunday, 6 June 2010

warisan melayu terakhir


bila kita dalam malam perpisahan
namun aku tetap bersamamu
ku rasai bagai satu sentuhan
dalam mimipiku terpandang wajahmu
dalam dirimu penuh kelembutan
semakin hari namun semakin rindu
tapak tanganmu akan ku genggam
akan kusentuh ketika sayu


untukmu akanku semaikan
cinta yang sejati tiada bandingan
dalam kerinduan ku sendiri
dalah kesyahduan kita hadapi
warisan wanita terakhir
jiwa ragaku serah
kau ingin milik segalanya
di mana kasihku tiada kau memberi
apa yang ku perlu
hati sucimu ingin ku miliki
hanya satu ku pinta kasih
kau warisan wanita terakhir

selamat pagi

Hari ini..hari yang bermakna buat abah..sebab secara rasmi mengikut IC dan surat beranak, abah dah melangkau setapak lagi usiannya...

" tiada yang istimewa buatmu mampu ku berikan...hanya secebis ucapan yang hanya mampu kuberikan padamu ayahnda...dan aku yakin..tu sudah cukup bermakna padamu...anakndamu ini terlalu menyayangi dirimu...kasih sayangmu tidak pernah sedikit luntur di benak hatiku ini...anaknda mu ini sentiasa mendoakan kesejahteraan ayahnda...kebahagiaan ayahnda..kebahagiaan anaknda dan keluarga semua...we love u so much....!!!!!!!!!!!!"


Jadi apa yang perlu di buat hari ini???hihihihihihi...aku pun tak tahu..rancangan hari ini pergi kenduri kahwin kawan-kawan abah...pastu tu pergi rumah lama untuk membersihkan apa yang patut sebab penyewa dah nak masuk next week...so...nak ikut atau tidak???mana satu yee????hihihihii..ikut jerlah...duduk rumah pun bukan dapat buat apa-apa pun..huhuhuhu...

Saturday, 5 June 2010

ingatlah

aku tak tau nak ingat apa...
sebab aku tengah tak ingat apa-apapun...
jadi apa yang perlu aku ingat yer???
hurm...perlukah aku ingat apa-apa???
aku asyik sebut pasal ingat nie kerana aku tengah dengar lagu tobat...
ala yang wali band nyanyi tue...
sebab tu aku tulis ingat..
sebab dalam lirik nya penuh dengan ingat...
jadi ingatlah...ingat..dan ingat...
tapi sekarang nie aku nak ingat apa???
ingat belajar???hahahahha....
jangan haraplah time cuti sem nie nak ingat belajar...
salah oranglah...tapi satu tu memang aku kena ingat..
kalau aku tak ingat tak pass aku tuk dapat lesen nie..
hanya kerana 1, aku tak lepas..
kena tunggu 2minggu lagi..
adeh..lambatnya....lagi lambat lagi buhsan aku kat umah...
tapi takpe...cuti sekolah dah bermula...
tapi???aku bukannya sekolah pun...
hai...apalah aku nie..masih ingat nak belajar kat sekolah ker???
dah masuk 'u' tu buatlah cara dah jadi budak u....
ish33...apalah aku nie...
jadi tu pun salah satu yang ada kaitan dengan tajuk asal..
ingat...jadi aku kenalah ingat yang aku nie bukan lagi budak sekolah..
so..ingatlah wahai diriku ini...
apa yang perlu diingatkan..ingatlah...
hihihihihi...

penyeri hidup aku...
















majlis tertinggi P.E.R.S.I.P



PRESIDEN


HAFIZUDDIN


P. PRESIDEN 1 P.PRESIDEN 2

FARHANA FAIZ



SETIAUSAHA 1 SETIAUSAHA 2

SUHAILI SYAFIYUDDIN



BENDAHARI 1 BENDAHARI 2

LIYANA FAIZAH

operasi mengemas?

hati nak kemas rumah..tapi..hihihihihi..xde maknenya aku mengemas rumah..sifat malas aku tengah ada nie..jadi aku takkan mengemas satu rumah...bangun pagi lepas solat subuh, aku just kemas bilik aku...tu pun ala kadar je..ntah kenapa malas betul rasanya..ikutkan bagus mengemas nie..boleh exercise sekali..ish33...malas betul..entah sampai bila aku nak buang sifat malas nie..
jadi apa solution nye??nothing...???hurm....masih memikirkan...bagaimana nak menyelesaikan masalah pemalas aku nie yer...hihihihihihi...

Friday, 4 June 2010

5 setia (2007)

kelas yang penuh dengan kenangan suka dan duka...sepatutnya aku bukan kelas nie...tapi kerana aku ambil keputusan dengan atiqqah untuk tukar dari kelas 5Rajin ke kelas 5setia... kelas nie pelajar cina, india dan melayu balance...jadi tak nampak mana yang lebih...guru kelas kami dulu PN. MAHANI merangkap mak angkat aku .. aku sayang sangat kat Pn.Mahani.. dan dalam kelas ini juga ada kawan aku yang dah meninggal dunia kerana kemalangan jalan raya..budak cina..dia mati seminggu sebelum SPM habis...adat orang cina mayat akan diletakkan di rumah selama 3 hari..jadi hari pada hari ke-3 dia mati, aku, ayahku,Cikgu Mahani dan beberapa orang teman ku...pergi ke rumahnya untuk penghormatan yang terakhir..sedih juga waktu dapat tahu dia mati..dia merupakan seorang kawan yang suka kacau aku sewaktu kat kelas dan pernah juga aku msg dia...dulu tu dia macam boyfriend aku lah..hahhahaha...tapi memang dia baiklah..tapi yelah dah sampai ajalnyakan...
nak kata unite???hehehehe..payahlah sebab yang melayu dengan golongan melayu...cina dengan dunia dia...india lagilah..kihkihkihkih...tapi apapun kira okla kelas tu...banyak kenanganlah...pernah juga gaduh-gaduh ..ala biasalah budak-budak kecikkan..orang yang pernah gaduh tu akula..hahahahha..tyco juga aku dulu...tapi tu semua dulu..kini aku belajar di pahang dah banyak berubah..tapi aku rindukan suasana sekolah dulu..rasa macam nak jadi budak sekolah balik pun ada ..hehehehe..ada juga beberapa kawan yang aku kontek..tapi kontek macam tu jelah..kalau dapat buat renuion memang best ..tapi macam susah jer..yela semua dah ada kehidupan masing-masing...ntah-ntah ada yang dah kahwin kot..kita tak tahu kan...yelah dah 3tahun meninggalkan alam persekolahan..tapi aku memang rindukan saat sekolah dulu...

indah

sekali aku bernafas
sekali aku lepaskan
segar aku rasakan diri ini
sesegar pagi yang hening
malap malam yang suram
menambakan kesunyian hati
kepanasan matahari di langit
memahami kehangatan hati
kegembiraan hati
kicauan burung tanpa henti
menambahkan lagi kegembiraan
disulam dengan kemanisan senyuman
dibibir tanpa henti
disaat itu
sedunia ingin dibicarakan
hati ini tiada kekeliruan
ingin terus aku senyum
tanpa hentinya
biar tiada siapa mengetahui
disebalik kegembiraan
tersimpan 1001 rahsia
yang aku sendiri simpan
untuk aku sendiri..
bila-bila..


bilik terbersih B3-25

ni lah plug yang kami dapat.. lau dapat hamper sedaplah jugak..hahahhaa
sudut ini cantik..jadi aku snap kat sini...
oh..!!!katilku..bearku...ni tempat aku cari ilham segalanya...
  • ha..ni kalau nak tau katil bakal dapat anugerah naib cancelor...ni katil faizah..
  • kat sini jugak tempat dia study..jarang study di mejanya..
  • tempat gayut dengan pakwenya ..
  • nangis sambil baca novel pun kat sini juga...
  • kawan ngumpat pun die juga..
  • aku kira bek dengan dia..
  • orang negeri sembilan (N9)


  • yang ni pula penuh misteri sikit..
  • nak tau napa aku kata misteri??
  • sebab sapa yang duk katil nie rasa macam nak tidur jer..
  • dan memang tuan katilnya pun kuat tidur..
  • kaki tidur juga dia nie..di sini juga tempat dia blaja..
  • meja belajar die penuh habuk kalau tak dibersihkan..
  • nama tuan katil ni : hayatul
  • orang Kemaman Terengganu
  • yang ni pulak sapa ya?
  • cantikkan katil die?banyak pulak tu bearnya..
  • dah memang dia suka bear..dia kata semua bear tu pakwe2 dia bagi..
  • tapi pakwe yang terbaru ni tak bagi lagi..
  • hihihihii..cadar tu pun bekas pakwe dia yang belikan..
  • semua tu sponser..dia yang cerita...aku tukang ingat jer..
  • nama tuannya : syuhada
  • orang Bentong, Pahang
sudut ini pun cantik jugakkan..
  • yang tu pintu masukkan bilik kami..
  • kat situ juga yang ada cermin tempat kami bermake up..
  • tong sampah tu khas dibawa oleh aku..
  • rasanya dalam kos aku..bilik kite orang jelah yang ada tong sampah..
yang bawah syu dan atas tu aku...banyak barang kat bawah tu barang aku dengan syu...dah 2semester kami katil yang sama..sebab aku selesa kat katil atas ..privacy sikit...
meja belajar syuhada..orang yang paling pengemas dalam bilik..tapi waktu kemas nie aku sorang je yang tukang kemas

yang ni plak meja belajar aku..banyak barang sikit..tu laptop aku..
yang ni pula meja belajar dekan(faizah)..tapi dia jarang guna
yang ni lagilah selama aku sem3 dengan dia..tak pernah sekali pun dia guna meja belajar tuk study...ni pun sebab nak tgk bilik terbersih dikemaskan..kalau tak, takde maknenya nak kemas tue..berhabuk tu..


pengalaman mengemas bilik...aku sorang pulak tu tukang kemas..memang pengalaman..pagi-pagi ahad tu aku dapat msg dari syu

"nisa ada dtg bilik tak?"
"mana ada..napa?"
"ko pergi bilik dia sekarang..."
"tapi kenapa??"
"bilik kita terpilih untuk bilik terbersih..ko pergilah bilik dia sekarang"
"ok..ok..ok..aku pergi bilik dia skrg.."
aku pergi bilik nisa..tapi orangnya takde..aku ketuk biliknya..tapi takde sapa yang menyahut..jadi aku balik semula ke bilik..selang beberapa minit..nisa msg aku..sebenarnya b'4 dia msg dan syu msg, aku dah mengemas bilik..dah xde sapa..aku kemaslah bilik..nisa anta msg dekat dan suruh aku kemas bilik...sbb dia dh senaraikan bilik aku tok sertai pertandingan tu..jadi aku terima..lagipun syu pun beriya nak join..takpelah...penat juga mengemas..meja-meja dia orang...
tapi pada aku,aku bangga sgt sebab dapat kemas bilik tu..tak kisahlah orang nak kata apapun..hehehehe..pengalaman manis bagi aku...walaupun hadiah yang biasa tapi aku bangga kerana usaha aku dihargai..lagipun ramai yang support aku...thanks sangat pada yang support aku tu....

tempat study...

  • meja ni tak berapa ok.
  • ni diambil hari terakhir paper(dendrology)..
  • meja nie sewaktu semester2
  • rumate : aku - Faizah - K-roh - Pa'an
  • no bilik : B4-06



  • ni meja belajar waktu semester3..
  • no bilik : B3-41 tak silap aku...
  • rumate : aku - Faizah - Haa - Syu


  • meja belajar semester4..
  • menjadi bilik terbersih blok B..
  • lebih selesa..
  • rumate : aku - Faizah - Haa - Syu
  • no bilik : B3-25
perasan tak kenapa takde meja belajar aku waktu semester1?? bukan aku tak nak letak tapi memang tak ada pun..kalau ada pun ntah kat mana aku dah letak..jadi ini yang sempat aku ambil untuk dijadikan kenangan aku..kiranya meja belajar aku nie lawa juga yer..eh, bukan aku tak guna meja belajar..aku guna bila ada assignment..dan aku akan menjaga kebersihan di meja aku..tapi kada-kadang terlepas juga bersepahnya..ianya akan melanda bila aku terlalu sibuk dengan assignment dan test...memang macam tongkang pecah meja aku..tapi tetap ccol..jenis aku mesti meja tu berlapik..kertas pembalut hadiah yang menarik coraknya (normally corak bear..coz suka sangat dengan bear...)...lepas dah lapik pembalut hadiah mestilah nak jaga kecantikkan kertas tu.jadi aku lapik dengan plastik pembalut buku supaya kertas tu tak senang koyak..apapun aku memang suka duduk di meja aku.. tapi kadang-kadang rimas juga..nak jugak duduk kat katil..tapi bila dah duduk katil tu mula tengok bantalku yang empuk..saat tu aku mula baring dengan cantik..hahahaha...jadi faham-faham..itulah life aku di UiTM Pahang...

Tuesday, 1 June 2010

rumah lamaku..

penuh dengan kenangan di laluan ini...tempat bermain di waktu kecil



di rumah ini aku membesar...kini mula didiami oleh penyewa..

jika aku bekerja di banting..akan aku cuba untuk duduk di rumah ini semula..kerana penuh dengan kenangan dalam hidup aku...




laluan misteri..pernah menjadi tempat aku bermain badminton..road itu pernah aku conteng dengan batu merah untuk main teng-teng..hehehhehe..nakal juga aku nie...longkang yang berdekatan tu pernah aku main juga,,untuk aku cari berudu..eee...!!!pengotor juga aku dulu..

ahh,...tak kisahlah sebab tu semua dulu..sekarang dah besar..hanya tinggal kenangan sahaja..