Tuesday, 31 May 2011

dah SaMPai....(saja nak CamPak Kat WarNa...)

sebuah keluarga yang kecil...huhuhu..comey juga aku... 
lepas nie peluang aku pulak..tunggulah...hahahhaha...

Nice Song..dan Juga Video Clip nye...

        video



"Cubalah kau mengerti
  Perasaan hatiku
  Ku cinta kamu
  Hanya itu aku tahu"





                               " Dan takkan terulang lagi
                                 Silapku yang dulu
                                Meninggalkanmu
                                Untuk kedua kali takkan berlaku"





                   " Aku akan selalu
                     Menjaga dan mencintaimu
                   Aku janji padamu
                   Takkan menduakanmu"





                                                 " Dan takkan terulang lagi
                                                  Silapku yang dulu
                                                  Meninggalkanmu
                                                  Untuk kedua kali takkan berlaku"



"Aku janji padamu
Akan mencintaimu
Takkan menduakanmu"






                  Adakah lagu nie ada kaitan dengan aku??hahahha...ada kot..siapalah kan...best juga kalau ada..maklumlah dah banyak sangat kenangan..jadi bila dengar lagu nie..memang ada kenanganlah...ceh..ceh..mengaku pulak aku kali nie...takpe..untuk kali ni aku mengaku tentang perasaan aku nie..tak salah untuk mengakui perasaan nie..daripada tekubur jer dalam hati..baik lepas jelah.. entah orang faham atau tidak biarlah..yang penting aku yang memahami..kerana aku tahu masih banyak lagi rahsia yang belum diceritakan dan belum diluahkan... luahkan apa yang patut jer..jangan lebih-lebih.. sungguh bahaya..tidak baik untuk kesihatan yer....

             Siapa yang pernah menjadi kenangan dalam diari hidup aku...takkan pernah aku lupakan..kerana segala kenangan itulah menjadikan aku hari nie..mengapa aku cipta segala kenangan nie...???kerana inilah yang dinamakan kehidupan..gelak sendiri bila aku ingat kenangan lama aku..macam-macam janji yang keluar dari mulut manis...manis juga mulut aku nie dulu...aku tak menafikan..tapi tu semuanya dahulu...saat kegemilangan aku..semua itu telah berakhir saat aku menyedari diri ini..segala kenangan itu hanya layak ditinggalkan kenangan..

                 Pernah juga aku terbayangkan dan berangan.. untuk aku kumpulkan semula kenangan aku menjadikan sebuah cerita...ataupun novel..aku yakin cukup tebal jika aku buat novel sejarah kehidupan aku.. tapi aku tidak sehebat karyawan yang maat mahir sastera...kerana aku sedar aku begitu kerdil dalam ilmu pemahaman dan tatabahasa...kalaulah aku mampu lakukan..akan aku abadikan segala kenangan  aku menjadi sebuah cerita yang cukup hebat...hahahhaa...sungguh perasan aku nie...(tapi tak salah aku nak perasan..sebab aku memang kuat perasan..hahahha)



Ops!!!!


thanks pada tukang juru gambar yer..kerana sudi ambikkan..


ambik gambar tanpa bagitahu memang macam nie...


control tau nie...banyak betul aku makan time nie..thanks pada yang paksa aku makan...

Monday, 30 May 2011

terubat RinDu SekeTiKa...

Assalamualaikum...

Terubat rindu aku pada Dayah.. aku dapat jumpa dia...dapat keluar sama dengan dia.. walaupun pada awalnya rancangan nak keluar bersama Syara...tapi disebabkan masalah yang tidak dapat dia elakkan..aku tak dapat nak bejumpa dengan syara.. tak pelah next time jumpa lagilah... Rindu aku masih tak terubat pada Ieqa dan Syara je.. Terima kasih Dayah sebab boleh keluar bersama..

Memang tak boleh lupalah time kita keluar tue.. aku rasa serba salah sangat.. thanks pada yang belanja aku.. bersyukur sangat..jasa anda amat dihargai...huhuu...kalau tahu orang nak belanjakan..aku pilih tempat makan yang lagi sedap..rugi pulak..hahahha... takpe..mana tahu dapat lagi next time kan..hahhahhaha..

serius aku tak sangka kawan aku nie penakut juga yer..huhuhu..cute juga waktu tengok korang takut... hahhaha.. aku juga yang tak rasa apa..duduk tengah-tengah lagi tau....memang aku layan sungguh sampai tengok orang lain takut-takut...ish3...

aku harap bulan 6 ni kita dapat keluar berempat pula lah.. sebab aku rindu sangat nak berkumpul dengan ahli mafia crew nie... tak terkata rindu aku pada korang... harap lepas nie kita semua ada masa untuk enjoy bersama...aku duduk rumah nie dah lama beno..tak tahu nak buat apa... kalau dapat keluar bersama sahabat-sahabatku nie.. terisi juga masa aku selama aku berada di rumah...

wahai Syara...
"jangan lepas nie kau bagi alasan macam hari tu.. sapalah nak habis pizza yang banyak lebih tau..kecian kat aku..semua naya aku..waaaa....!!!lepas nie ko kena habiskan pula bahagian ko...."

wahai Ieqa...
"harap awk lepas ni punyai masa untuk bersama dan enjoy bersama...banyak sangat gosip nak story dekat awk tau...siapkan lekas kerja awk tu tau..sy akan tunggu awk..rindu awk sangat-sangat..."

Wahai dayah...
"Walaupun kita dah jumpa..tapi aku tak puas nak berjumpa ko lagi...harap kita boleh jumpa lagi..untuk kita lebih banyak gosip tau...terima kasih sebab kau buat aku gembira sepanjang kita berjumpa..banyak sangat aku gelak..sebab ada je yang buat aku geram...memang geram betul...takkan aku lupa..."

Thursday, 26 May 2011

My Jinggo..

setelah 2tahun..Masih samakah seperti dulu???

begitu sayang aku pada Jinggo

Assalamualaikum...

lama juga aku tak update tentang Jinggo... banyak je gambar Jinggo aku ambil.. tapi hari entah kenapa rajin beno aku nak upload ke warna..hehhee..dah 2tahun aku pakai Jinggo.. dah kenalah dengar harganya.. cukup 3tahun.. boleh dah tukar yang baru..hahhaha....(macamlah aku nak beli yang baru...tunggu orang sponser nie..)

heran aku..kenapalah aku tak boleh berpisah dengan Jinggo..tak boleh siapa pinjam...hahaha.. kejam tak aku??? semua ada laptop sendirikan.. gunalah laptop sendiri.. sibuk je nak pinjam orang punya.. hahahha...

To be continue...

Cinta Melody

Assalamualaikum...


Sejak cerita Cinta Melody ditayangkan di Astro Ria.... tak berhenti nak tahu apa yang akan jadi seterusnya... bukan senang nak minat cerita Indon nie.. Nasib baik heroin dia tak bodoh-bodoh baik... dengan lagu yang sedap juga didengar..

rasa geram juga bila tengok..tapi apa nak buat.. penceritaan dia dapat menarik aku untuk terus menonton... entah berapa episod untuk cerita Cinta Melody nie... yang tak sangka tu kan.. ayah aku sendiri.. pun layan cerita nie.. bukan senang nak tengok ayah aku layan cerita Indon nie.. satu pekembangan yang baru..huhuhu...

To Be Continue...

one shot my pets...


bersahaja bila menangkap gambar Kecik...tengah mencari sesuatu....


nak kata kucing yang paling...paling...hodoh pada waktu kecilnya dan comel bila besar..macam ekor tupai...Aswad nama diberi kerana kegelapannya..huhuhu....


gelapkan... ada juga bulu putih..kalau gelap semua nampaka apa jelah di Aswad nie...manja Aswad nie..


bukan heran orang snap..kuat tidur Aswad nie...


bulat matanya...macam abangnye juga...

Wednesday, 25 May 2011

diriku...sedaraku..adikku...ber

bersahaja...huhuhu

memang ada bakat di depan kamera

nilah masalah kalau lens depan mata...pantang..

sempat juga berposing

lepas nie boleh jadi model semua..hahhaa

huhuhuhu

Semuanya dah berakhir

assalamualaikum...

pagi-pagi lagi abah dah say tahniah dekat aku..dengan tak buka mata dan mamai-mamai...aku ye kan je semuanya...tak tahu pula begitu cepat result keluar...mana aci nie abah tengok dulu...wah....pagi-pagi aku on Jinggo aku... nasib baik internet sudah oki.. kalau belum lagi mahu menangis-nangis aku...huhuhu.. dahlah malam tu tidur lewat sebab memikirkan hal duniawi yang takkan selesai sampai bila-bila..tambahan pula dengan melayan cerita princess hours...

begitu senang bila aku ke laman student portal UiTM... ingat macam dulu lagi.. lambat dan lembab...huhuhu.. dan lebih mudah boleh tengok keputusan di email masing-masing.. bersyukurlah bila aku tengok result aku.. yang penting aku lepas untuk semuanya.. nak kata apa dahkan..tu lah result aku..tak seberapa baik kot...huhuhu.. apa yang penting sekarang nia aku tunggu tawaran pula.. apalah yang aku akan dapat nanti.. apakah aku akan dapat kos yang aku mohon itu.. jawapan masih dinantikan..hehehhe...

tamat sudah diploma aku...berakhir juga 3tahun aku di Jengka.. selama 3tahun di Jengka... liku-liku kehidupan yang dilalui.. dapat juga aku harungi dengan baiknya.. dan aku dapat tamatnya dengan baik.. walaupun penamat aku ni bukan berakhir dengan kegembiraan keseluruhannya... akan aku gagahkan jua dalam menghadapinya... huhuhu..ayat pasrah je tu...menyampah aku... apalah dah jadi dengan aku nie..adeh...

Monday, 23 May 2011

Al-FAtihah

Assalamualaikum....

walaupun aku tak kenal mereka..tapi aku mengucapkan takziah kepada ahli keluarga kawan adik aku..diatas pemergian ayah dan abang...semoga rohnya ditempat dikalangan yang baik..amin..~

aku baru je balik dari Johor..melawat nenek aku..dia masuk hospital kerana beberapa penyakit yang dihadapi..semoga nenek cepat sembuh...amin...~
setakat ni sahaja buat masa nie...next time update..daaa....

wasalam............

Sunday, 15 May 2011

Bila Sabtu Menjadikan aku Ngek...kihkih...

buka boleh tahan pagi lagi..


bandung cincau..menghilangkan dahagaku..

nak buat apa nie..kebosanan yang teramat?

ni dah start kebosanan

dah mula tak ada kerja..

nak juga buat style begini...

ada tak gaya model..???hahhaa

bunga-bungaan...

mohla kita pulang....

kihkih...

tak sabar nak pulang...

hari sabtu...
































pagi-pagi lagi dah bangun..bayangkanlah..aku bangun jam 5 pagi..wah..macam bangun sahur tue..kihkih..dahlah malam tu aku tidur dekat pukul 2 pagi.. bukan aku tak nak tido awal tapi disebabkan petang tu aku dah tido..tu yang jadi masalah kalau petang dah tido..pagi tu aku gagahkan jua untuk bangun awal...sebab apa aku bangun awal nie kan???hehehhe..sebenarnya hari nie merupakan hari yang penuh bermakna untuk abang aku yang sorang tue..huhuhu..dia konvo..wah..nie konvo dia yang ke-2..yang pertamanya diploma dan sekarang ni pula degree..wah..sungguh jelez aku dengan abang aku..dia dah habis 2 tapak.. aku nie satu tapak tu macam samar-samar..tapi aku yakin yang aku dapat melangkah pada tapak tue..hehhee..jika aku berjaya melangkah tapak tersebut..dapat juga aku merasa konvo macam abang aku tahun ni juga insyallah...aku kena yakin pada diri nie..banyak-banyak berdoa..amin..~

ok continue story tentang apa yang berlaku hari nie..bergerak dari rumah pukul 6..mak kata dah lewat tapi sebenarnya kami on time...dan sampai kat UiTM Shah Alam..ni merupakan kali ke-2 juga aku masuk ke UiTM Shah Alam.. insyallah jika rezeki aku... akan aku sambung pengajian aku ke situ..harapan aku..huhuhu.. takkan aku je kan.. hehehhe...parking yang kami dapat dekat juga dengan dewan baru..DEWAN AGONG TUANKU CANSELOR... unik sungguh bangunannya..dan dewan ni dikatakan lebih besar daripada dewan sri budiman..(dewan konvo untuk sebelum nie...)..abah dan mak masuk ke dalam dewan dan aku bersama adik aku bertapa diluar..hahhaha...mak abah abang masuk ke dewan seawal jam 7.30pagi.. awal tak awal kena masuk..padahal upacara mula lambat..dekat pukul 8 lebih baru start..biasalah nak tunggu VIP datang..adat istiadat melayu masih dikekalkan untuk konvo di UiTM...alunan alat muzik lama didendangkan..aku suka sangat bunyi gamelan..kalaulah aku dapat sertai kumpulan macam tu (macamlah tahu ketuk gamelan macam manakan..huhuhu..serius aku katakan..duduk dekat luar dewan sungguh membosankan ditambah pula dengan kepanasan melanda..walaupun di luar taklah berapa ramai..tapi cuaca yang terik..fuh..! sungguh panas...

jadi bagi menghilangkan rasa bosan yang terlampau sangat...aku dan adik aku mengambil gambar yang pelik-pelik..bila tengok balik memang gelak sendirilah..dah kes bosan tahap maksimum..tapi best kalau ambil gambar time pagi..gambar cukup cantik dan cukup lawa...cukup cahaylah katakan...oklah dipendekkan ceritalah... habis upacara tu dekat 11 lebih... keluar je graduan-graduan dan keluarga yang masuk ke dewan..fuh...!!! sungguh ramai umat.. dah macam dekat mekah pun ada...untung-untung tak payah untuk mencari abang..mak dan abah..sebab kami tak bergerak mana pun.nak pergi mana pun..mak dan adik aku pergi beli kuntuman bunya ros sebagai tanda tahniah kepada abangku..(no bear...HARAM...!)


dan sempat juga bergambar untuk dijadikan kenangan..aku still kegilaan melanda..jadi gambar pans-panas semuanya..hahhaha..ala takpe..abang sendiri pun..huhuhu..so no HARAM...kihkih...tahniah pada abang aku sebab tamat juga degree...aku ni entah macam mana pula..harap aku dapat juga macam mana abang aku dapat sekarang...aku sentiasa jadikan abang aku sebagai pembakar semangat aku untuk kau terus berjaya seperti abang aku..lepas nie giliran aku pula..tunggulah..kihkih....next time...will be continue...^_^

Saturday, 14 May 2011

new picture for my blog...(warna-warni)

ni lah picture blog baru aku..bertemakan my pets...sebenarnya ada empat ekor cats..tapi nie je yang mampu aku selitkan pada page aku,..yang hitam legam tu namanya aswad..gelap sungguh dia.. yang tengah sungguh-sungguh..payah tuk aku katakan..nama dia sabtu (kecik)...dan yang last tu namanya ramadhan...aku sayang sangat-sangat pets aku nie..sebab tu aku letak picture nie..

ni picture lama..kira oklah..tapi sudah old school sangatlah...huhuhu..so aku haruslah update my page..hope lepas nie aku akan update yang lain pula...huhuhu...will be continue...

Sunday, 8 May 2011

Selamat Hari Ibu...


Setiap orang pasti ada ibu.. ibu yang melahirkan kita hanya seorang... yang penat dan mengendong kita selama 9bulan hanyalah seorang.. jika kita kenangkan kembali pengorbanan seorang ibu pada kita begitu besar sehinnga kita tak mampu untuk membalasnya dengan wang ringgit atau apa.. hanya ingatan kita padanya yang amat diperlukan seorang ibu pada anaknya.. Oleh itu, janganlah kita lupa segala penat perit ibu kita dalam membesarkan kita...

Pelbagai cara kita memanggil ibu kita...ada yang memanggil.. ibu.. mama.. mak.. ummi.. ma.. tapi bagaimana cara kita memanggil ibu kita pun (panggilan yang baik...).. dia tetap ibu kita..

dan aku memanggil ibu aku dengan panggilan mak.. nama mak aku Maimunah bt. Hj. Mohd Sarif.. mak aku pun masih punyai ibu di kampung yang bernama Hajah Khadijah bt. Hj. Sulaiman yang merupakan nenek aku yang aku panggil wan...

di kesempatan ni aku nak sangat ucapankan selamat hari ibu kepada seluruh golongan wanita yang telah bergelar ibu... tak lupa juga pada mak aku yang aku nak ucapkan selamat hari ibu.. tanpa mak tak lahir Siti kat dunia nie.. tanpa mak tak Siti jadi seperti ini... eh sama juga dengan abah.. tapi untuk runag kali ni...lebih tertumpu pada mak.. harap maklum..huhuhu....

sayang sangat dengan mak... love you so much... huhuhu... terima kasih sebab dah besarkan Siti sampai menjadi seorang yang mempunyai pendidikan... terima kasih mak....

Thursday, 5 May 2011

The Best BBQ AS1176C..

love you all..
 ada juga yang tak ada...mat,meor,syu...

rajin sungguh jejaka kalian nie...
dua dara ni memang minat pun kalau bab bergambar nie...
tukang buat air yg berjaya nie...
ni 4 dara yang comey..huhuhu
ada pula aku terselit bersama lecturer...
thanks pada cik zai..cik pah..cik shilla..cik shikin..cik nani dan encik lan..sudi datang

teka-teka..birthday siapa???(jangan perasan semua tue..)

sedap ke makan kek tue??huhuhu..thanks pada kakak ida..sebab buat kek coklat dengan sedap..
2jejaka yang apa ea...?
Jejaka sabah dan jejak penang...kita bawakkan...
sukar untuk dirungkaikan maksud gambar nie..hanya mereka berdua sahaja paham..
memory bersama dengan cik zai...our lecturer environment..huhuhu
ingin juga mereka bersama gambar dengan cik zai...
ada cerita sebenar gambar ini..
khairoh yang banyak cerita suka dan duka bersama aku...
bergaya tak kami??walaupun kami budak kayu..tapi kami tahu bergaya..hahaha
saat-saat akhir bersama...
lihatlah gaya-gaya lecturer ni..huhuu