Wednesday, 27 February 2013

Terima kasih

Assalamualaikum....

tiada ucapan yang lebih daripada terima kasih...
sebuah kata yang cukup bermakna tatkala ia disebut dengan penuh keikhlasan...
dan ucapan itu tidak pernah aku putus dari terus menyebutnya...
terima kasih atas segalanya...
terima kasih atas kasih sayang yang selama ini diberikan..
terima kasih atas segala kesusahan yang dilalui...
terima kasih atas kesabaran dalam mengenali diri...
terima kasih atas tunjuk ajar yang diberikan....
terima kasih atas keikhlasan dalam menerima kekurangan ini...
terima kasih untuk semuanya...
tiada yang lebih bermakna dari kata-kata itu buat pelangi pagi..




TERIMA KASIH....
hanya ucapan yang ringkas ini yang mampu diberikan....

Tuesday, 26 February 2013

I will...not!!! but i must....!!!!

Assalamualaikum....

Serius... i'm going crazy... Ya Allah give me extra life... i'm really need it.. hahahha... apa yang mampu aku buat sekarang itulah dia.. mengambil segala risiko dari lari daripada masalah.. sampai bila nak lari kalau dah tahu diri itu lemah.. hadapi je dengan penuh kesabaran.. bukan tak ada teman yang akan membantu.... ramai yang nak bantu.. cuma aku nie jer.. yang masih tak sedar-sedar diri lagi... depan aku dah ada student terbaik.. kenapa tak pernah ikut caranya.. kenapa masih dengan cara aku sendiri.. yang baik ikutlah.. bukan yang burk diikut.. cuba sedar diri wahai SITI AINATUL MARDHIAH...

Ya Allah...terima kasih kerana masih memberikan aku peluang utnuk aku terus berjihad di medan ilmu... ini saja peluang yang aku ada.. tiada yang lain.. aku tak nak kecundang lagi.. aku tak nak tewas lagi ya ALLAH.. ini saja peluangnya.. terima aksih ya ALLAH... aku mampu jadi yang terbaik seiringi bersama-sama teman-teman dan sahabat-sahabat aku.. Ye...!! aku yakin... buang jauh-jauh malas itu.. buang sejauhnya.. tanamlah kerajinan,...suburkanlah dia dengan sebaiknya.. semaikanlah dia dengan penuh rendang... yes..!! i know..!! i can do it...!!! no more excuse...!!! aku mampu jadi macam mereka.. ye...!!! ingat kembali impian aku.. menjadi seperti abah paling tidak.. memiliki pendidikan setaraf abah paling kurang...aku akan cuba lakukan untuk diri aku dan ahli keluarga aku.. yes..!!!

Saturday, 23 February 2013

My Abah Photographer ever in My Heart.. =)






I'm Back agaiN...

Assalamualaikum....

Terlebih dahulu siapa yang follow aku melalui facebook, aku minta maaf sangat-sangat sebab aku deactive untuk sementara waktu.. Bukan apa.. aku nak cuba biasakan diri aku untuk tidak aktif lagi dengan facebook lagi.. dah tiba masa untuk aku kurangkannya.. aku begitu lalai dengan semua itu... aku harus buang smeua sifat negatif aku selepas ini.. tiada lagi kemalasan di dalam minda aku ini.. yes!! 
SITI AINATUL MARDHIAH BT MOHD HATA 
mampu buang sifat negatif dalam dirinya... amin,...~

terima kasih pada semua yang telah memberikan aku semangat semula untuk aku teruskan perjuangan aku.. terima kasih pada ibubapa aku yang tak pernah berhenti untuk terus berikan aku semangat untuk aku terus berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat.. terima kasih ABAH & MAK... "Ct amat sayang mak abah sekeluarga..tanpa semua, CT tak mampu untuk terus berdiri di sini..."

Minta maaf pada kawan-kawanku yang aku tak balas message.. bukannya aku sombong tapi aku perlukan msa untuk bangun semula selepas mengalami kekalahan kali ke2... aku layu pada saat itu... minta maaf sangat.... aku tak pernah lupakan korang semua.. hanya aku perlukan sedikit masa untuk pulihkan semuanya... terima kasih pada si dia sebab fahami diri ini.. bukan untuk menjauhkan dari kamu.. tapi inginkan ruang untuk bangun selepas jatuh kembali.. terima kasih sebab menantinya..

kembali menyusun semula jadual yang setiap semester sama jer.. tak pernah lari dari semua itu.. aduh..! sabar jelah aku dengan semua ini.. kena jumpa juga dengan lecturer yang menyusunkan jadual ini,.. aduh..sedih-sedih...! it happen every semester.. hish...!!

tengok jelah apa yang akan jadi selepas nie.. pasrah dah nie..~


Tuesday, 19 February 2013

Thursday, 14 February 2013

Apa yang Aku Rasa Nie....!!!

SALAM...

Rasa nak pecah otak aku sekarang nie.. serabut sangat-sangat kepala nie.. nak kata assignment .. tak start belajar pun lagi.. hahhaha...!! nafsu kuat tidur menggunung-gunung tingginya.. hahhaa...!! tak nak buat pape pun.. hai..pemalas betul anak dara sorang nie.. tak nak buat kerja rumah pun.. apalah nak jadi.. padahal bukan ada tanggungjawap pape pun.. makan tidur jer kerjanya.. ish3.. berubah-berubah.. jadi yang lebih baiklah...!!!!

Wednesday, 13 February 2013

Sampai juGa Di Situ

Salam..

Selama 23tahun aku hidup.. ini merupakan pengalaman pertama aku jejak kaki aku di tanah Fraser's Hill.. wah...!! Sejak lahir sampai sekarang, ini merupakan pengalaman pertama aku.. huhuhu.. tapi agak mengecewakanlah saat datang tue, hujan baru nak turun dan ditutup oleh kabus yang agak tebal juga.. Alhamdulillah hujan pun tidak begitu lama. dan tak banyak gambar yang dapat di ambil sebabkan cuaca yang tidak mengizinkan.. Perjalanan yang agak berliku-liku.. nak kata pening tak adalah sangat sebab dah biasa pergi Cameron Highlands.. Nak kata pasal suhu dia pula.. hurm..!! Baru lepas hujan sejuklah juga.. tapi tidaklah sesejuk seperti di Cameron.. maklumlah nama pun bukit kan.. hehehe.. apa-apa pun thanks so much dekat abah sebab bawak kami sekeluarga ke sana.. huhuhu.. harapan nal pergi lagi tu..erm...!! kurang kot.. hahaha.. lebih rela pergi Cameron.. Banyak tempat yang boleh dilawati.. huhuhu.. lepas nie tak tahu nak kemana pula arah tujuan.. huhuhu... aku sempat masukkan beberapa keping gambar yang agak-agak ok lah.. hahhaa.. tak ada view yang cantik sebab cuaca tidak begitu cantik... sayang lens lah katakan.. hahhaha...












Tuesday, 12 February 2013

Kemaruk Gambar

Salam...

Selama beberapa hari ni, kegilaan aku nak mengambil dan diambil gambar sangat tinggi.. Kalau boleh semua tempat yang cun-cun aku nak shoot.. dapat pulak adik dan kawan-kawannya yang spoting... Dan kebetulan kawan dari jauh datang juga untuk mengambil beberapa gambar.. erm..!! ambil ker?? kihkih.. takpe-takpe.. masih banyak masa lagi tue.. btw thanks sebab sudi datang ke Kelanang yer Miss A.. Maaflah tak dapat ajar sangat cara menggunakan kamera Nikon tue.. maklumlah kita tak sama jenis kamera kan.. tapi untunglah budak-budak sekarang nie.. hehehe... semoga adik-adik awak akan kekal dan minat dalam bidang photography.. rugi kalau hanya sementara.. cuma harus mendalami lebih banyak.. yang penting jangan putus asa untuk mencuba sesuatu benda yang baru.. hehehhe...

Sekarang nie aku hanya nak pergi tempat yang puas untuk aku mengambil gambar.. sayang kalau beli mahal-mahal kamera  tapi tak digunakan sebaiknya.. kihkih.. thanks to my abah sebab sudi membeli kamera yang mahal untuk anaknya.. aku akan cuba menggunakan kamera itu sebaik yang mungkin.. memperlajari semua dari abah.. menerima segala kekurangan sebagai benteng memperkuatkan diri dalam menimbul minat yang berterusan terhadap bidang photografi.. huhuhu..


Next place.. hahhaa.. abah pun nampak memberikan aku semangat untuk meneruskan minat aku nie.. maklumlah time cuti je aku boleh sibukkan diri dengan semua tue.. habis cuti semester nie dah kena kurangkan.. minat harus ditolak tepi kejap bagi laluan untuk belajar balik.. sambung cuti yang seterusnya.. hehehe...tak apa.. aku boleh bersabar untuk semua tue asalkan aku tak leka dan lalai.. terima kasih abah.. sayang abah sangat-sangat.. muah...!~