Tuesday, 29 November 2011

Selamat Tinggal Sayang


Semalam aku menatang dirimu bagai minyak yang penuh..
kau jatuh lembut ke tanganku..
aku sabar dengan kerenahmu..
begitu halus hatimu sayang...




begitu kecil hatimu...
sekeras mana pun dirimu saat itu...
aku tetap amat menyayangi dirimu..
aku tahu..


kau ketandusan kasih sayang..
aku berikan kau segala kasih sayangku padamu..
aku berikan segala perhatian kepadamu..
hanya kerana ingin melihat kau bahagia...
saat itu cukup indah buat aku kau sentiasa di sisi ku...

kedegilmu mengajarku..
kenakalanmu mndugaku..
tapi aku sedikit tidak membencikan dirimu..
malah aku bertambah sayang..
cukup sayang..
kaulah yang terakhir dalam hidupku..


tiada ganti buatmu..
semuanya hanya untuk dirimu..
kau begitu kuat mengharungi dugaan..
kau begitu cekal menghadapi rintangan..

saat itu..
segalanya aku perlajari darimu..
kau sedikit tidak goyah.
kau sedikit pun tidak gentar..
kau cukup berani...
kau cukup istimewa..
tiada yang seistimewa dirimu..
walaupun belaianku tidak kau inginkan..
tapi kemanjaan mu sentiasa terserlah..
aku begitu asyik memandang ketulusanmu..

hari ini..
tidak akan aku lupakan selamanya..
tidak akan aku hapuskan kenangan kita..
kau meninggalkan parut di tanganku..
kau meninggalkan pesan yang cukup buat aku terguris...
saat-saat pemergianmu..
cukup buat aku sedih...
mungkin seminggu aku bersama denganmu..
tanda untuk segalanya..
begitu pantas ia berlalu..
seperti baru semalam aku bermanja denganmu..
kini selamanya kau meninggalkan aku..
tiada lagi teman untuk aku bermanja..
tiada lagi teman untuk menangis..
setelah dirimu pergi selamanya..
kau datang membawa sejuta kegembiraan..
kau pergi membawa sejuta kesedihan..

segala titik kenangan aku semadikan bersamanya..
kaulah yang terakhir..
hanya dirimu...KECIK...(SABTU)
kau hadir  sabtu..
kau pergi  isnin..
=(

Sunday, 13 November 2011

Ayer Molek...long Journey..huhuhu...

Salam..
pada 12.11.11
aku dan keluarga telah pergi ke melaka..
lama juga tak jejak kaki ke melaka..
tujuan kami ke sana adalah menghadiri kenduri kahwin anak kawan ayahnda..

saja aku menggambil

jauh juga perjalanan kami..
waktu nak mulakan perjalanan..
hujan lebat..tapi nila kami sampai..
syukur alhamdulillah..
cuaca cerah...

model kah aku nie??

seksa juga..bukan apa..dah lama tak berjalan jauh kan..
huhuhu...
habis baju kurung aku..
adeh..
bak kata adik aku..
"tu fesyen sekarang kak.."
yelah..banyak fesyen..
orang tahu lah tu kedut..ish3..
ni second time aku pakai baju nie..
huhuhu...
baju time aku konvo..

selera tinggi yer..
 biasalah...
selagi masih ada selera..huhuhu..memang sedap masakannye..
huhuhu..


ayahnda dan adikku..sedang menikmati makan..

sedapnya makan...
dengan perut tin kosong..macam-macam boleh isi..
huhuhu..ni selebihnya gambar yang ada..


sempat juga...sedap cendolnya..hahaha

kan dah kata..aku tengah berselera..habis juga kek nie...

muka aku kekenyangan...hahhaha

ayahnda bersama dengan kawan-kawan sekolahnya...seronok tgk abah...=)

abah sekarang nie rajin jumpa-jumpa kawan lamanya..
best juga bila tengok..
macam mana pula bila aku nanti yer..huhuh..

with bondaku..huhuhu..sempatkan..huhuh

saja buat muka macam tu yer..huhuhu

ayahnda dan bonda bersama rakan-rakan dan tuan rumah..huhuu..

makan beradab pengantin..tapi time ni pengantin tengah bersanding..tak sempat..

masjid yang kami singgah....masjid baru...cukup selesa..=)

nama masjid ini
MASJID SAYYIDINA AL-AFFAN

lawakan..huhuhu
rata-rata masjid di Melaka berasaskan bentuk masjid lama...

Friday, 11 November 2011

today is 11.11.11

salam..
apa yang special sangat dengan hari ini???
aku bangun subuh dah mengalami penyakit yang kronik..
adeh...pepagi lagi..sabar jerlah..
orang kata hari ni hari yang unik..
tapi bagi aku..apa yang uniknya??
biasa jer..lagi bosan adalah..
mana tidaknya..
mengalami penyakit yang kronik pagi tue..
dan menyambung mimpi yang tak sudah...
apa yang seronoknya hari nie..
memang takde keseronokkanlah..
seronok pun sebab hari ni aku memasak..hahhaha..
tu jelah yang aku rasakan seronok..


cuti midterm aku dah nak habis..
belum puas aku nak bercuti lagi..
baru rasa nak bercuti..
so apa yang seronoknya hari nie??
hai..
mungkin pada sesetengah pihak..hari ni merupakan hari sejerah mereka..
and pasti ramai yang telah menamatkan zaman bujangnya hari ni jugakan..
yelah hari dalam sejarahkan..
sapa yang tak nakkan..memang cantik pun tarikh hari nie..
kalau aku nie dah cukup semuanya..nak juga aku jadikan hari ni dalam sejarah..
tapi apakan daya..mengaji tak habis lagi..
jauh lagi nak habis mengaji tue..
pada sesiapa yang nikah pada hari nie tahniah diucapkan..semoga kekal selamanya..
pada yang dapat baby hari ni juga..tahniah sebab dapat baby pada tarikh yang sungguh unik..
pada yang ulang tahun lahir mahu pun wedding..tahniah juga..semoga terus ceria..


Thursday, 10 November 2011

Syukur...

salam..

aku dah aktifkan semula muka buku..
huhuhu...
sengaja aku deactive muka buku tu..
kalau aku tak deactivekan.. rancaklah aku melawat..
sehingga assignment aku tak siap..
bila aku deactive seketika..dapat juga aku siapkan..
terima kasih pada teman aku adli dan leha sebab support aku..
terima kasih tak terhingga kat abah sebab bagi nasihat kat anaknda..
kalau tidak..memang tak siap assignment tue..huhu
tok kak fatin dan ikmal thanks juga sebab bagi aku ilham nak buat assignment tue..
sebab korang berdua jelah yang dah hantar assignment tue kan..huhuhu..

LoVe LighT

Love Light


geuh del bo myun ul gool ee bbal geh jigo
geuh del bo myun ga seum ee doogeun doogeun
ah ee chuh lum soo joob geh mal hago
geuh del bo myun gwen siri oo seum ee na
babo chuh rum ja ggoo man geuh leh
ama neh geh sarang ee on gut gatah



geuh deh neun neh ma eum sok eh president
neh ga seum eh byul soo noh ji
i’m genie for you girl
neh soom eul mut geh haji
geuh deh ga won ha neun gun da
nuh reul sarang ha ni gga
neh sarang eh ee yoo neun ub jan ah you know



geuh deh neun darling
bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
naman eh sarang beet



geuh del reul sarang heyo darling
uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
meh il bam bara bogo
bara bwado ah reum dawuh yo
geuh den nah eh sarang beet



geuh del leul bo myun goo reum eul na neun gi boon
yoo chi heh do ja ggoo man geuh leh ama neh geh sarang ee on gun ga bwah



geuh deh neun darling
bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
naman eh sarang beet



geuh del reul sarang heyo darling
uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
meh il bam bara bogo
bara bwado ah reum dawuh yo
geuh den nah eh sarang beet



geuh deh neun lovely
juh ha neul het sal boda noon ee boo shuh yo
neh mam sok uh doon got gga ji bal geh bee choo neun
naman eh sarang beet



geuh del leul sarang heyo lovely
doo noon eul gam ah bwado geuh deh bo yuh yo
ee luh geh bara bora go
bara bwado noon ee boo shuh yo
geuh den nah eh sarang beet.




TRANSLATIONS



when i look at you my face gets red
when i see you my heart goes thump thump
i talk with shyness like a kid
when i look at you i just smile out of nowhere
like a fool I keep doing that
I think love came to me



You’re the president of my heart
You’re my chests’ star embroider
I’m Genie for you girl
You make me stop breathing
whatever you want
because i love you
There’s no reason for my love you know



you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my own love light



i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light



when i see you i feel like im up on the clouds
it may be immature but i keep doing this
i tihnk love came to me



you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my very own love light



i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light



you’re lovely
you’re more blinding than the sunlight up in that sky
you shine the dark places inside my heart
my own love light



i love you lovely
even if i close my eyes i see you
looking at you like this
you’re still blinding even when i see you
you’re my love light
video

Deactive

hahhaha...
aku dah bosan balik dengan FB...
so better aku deactive untuk seketika..
memang tak dapat cari akulah..
kim salam semua yer..



good bye muka buka...


Wednesday, 9 November 2011

B'day Suliha (leha)

Sebenarnya birthday suliha (leha) dah lama berlalu..tapi baru sekarang aku nak publishkan..huhuhu.. best celebrate birthday leha.. walaupun suhaida(sue) dan kak fatin tiada.. tapi kami tetap dapat sambung birthday leha.. birthday leha pada 10.10.2011.. kami sambut hari lahirnya di KFC seksyen 7.. atas tajaan sendirian yer..hahhaha.. tak kisah yang penting ingatan kami pada leha tidak akan kami lupakan..huhuhuhu... thanks pada adli, mal dan amin sebab sudi datang yer..hahahha.. walaupun pada awalnya payah juga nak ajak mal dan amin tue..yelah rumah sewa dekat je dengan KFC tue..datang juga akhirnya..hahhahha..aku nie ada saja..huhuhu... nie beberapa gambar kenangan aku bersama mereka...apapun maish sempat aku nak ucapkan
  SELAMAT HARI LAHIR LEHA...
jangan marah aku panggil ko leha..sebab adli yang create yer..jadi aku follow jela..hehhee..yelah dah ada dua sue..agak sukarlah..aku nak cakap yang aku begitu sayangkan kau..sebab ko insan yang aku kenal dari diploma..walaupun time diploma kita berlainan kos..tapi kita bertemu jua time degree.. dan menjadi teman sekelas.aku cukup gembira...aku harapkan persahabatan kita akan terus kekal selamanya.. terimalah hadiah aku yang seberapa tue..sebagai tanda ingatan aku pada dirimu.. thanks sebab sudi menjadi kawan aku.. dan melayan kerenah aku yang agak giler-giler..hahahha..sebenarnya kita semua giler-giler..kihkih...


k.z bersama b'day girl..=)




jejaka terhangat nie..hahahha...












kan dah cakap..adli kan popular..

tajaan sendirian berhad

b'day girl bersama abg comey..(mal)

amin yg cool..=)
aku bersama abg comey..hahhaha


me bersama b'day girl
me again with her..=)


walk away..



amboi..sempat lagi posing tue..=)
nilah laluan sebenarnya..=)
                      

My Graduation in Diploma


Salam... 

bangga aku disaat nie..hahhaa
hari yang cukup bersejarah bagi diri ini...akhirnya..=)
hari aku amik jubah sempat juga bergambar dengan kak fatin.. =)

Dulu bila tengok orang lain dah graduate.. hati nie begitu cemburu melihatnya.. "bilalah time aku menerima skroll tu.." tengok orang naik ke pentas menerima skroll tanda dia telah tamat belajar... aku tengok abang aku dah 2kali  naik atas stage tue.. tapi aku..hahahhah... tapi akhirnya..setelah tiga tahun aku berusaha dengan penuh kesabaran.. akhirnya penantian aku berbaloi...akhirnya aku menerima juga segulung diploma..hahahha... serius aku begitu excited bila tarikh aku menerima semakin dekat... dan aku antara insan yang mengambil jubah yang awal..hahaha..untuk mengelakkan kesesakan pada hari yang sepatutnya ambil jubah...

dan waktu tu juga..aku jumpa kembali kawan-kawan aku yang telah lama tak jumpa... walaupun aku tak sekali lepak dengan diaorang.. tapi dapat jumpa diaorang untuk seketika dah mengubat rindu aku pada mereka.. yelah mana tidaknya.. ada yang dah belajar jauh..ada yang dah kerja.. jadi agak payah untuk aku jumpa diaorang.. pada yang belajar di uitm shah alam..memang selalu ternampaklah..huhuhu.. kalu boleh aku nak sangat ikut diaorang berjalan-jalan.. tapi apakan daya.. dah rumah aku dekat.. jadi home sweet home lah aku...hahhaha...
my little sis..kihkih..
with my dad yang dah banyak berkorban demi ku..
terima kasih abah
abah dan mak menanti saat nak masuk dewan..
aku dah lebih awal masuk.. 

     

















dengan mak yang tersayang...=)
 
rindu aku terubat pada nazirah yang kini belajar dekat uitm kedah..pada syuhada yang dah kerja di sg.buloh..(bila tengok dia dah bekerja lain sungguh personalitinya.. nampak lebih bergaya..huhuhu..orangnye pun lawak juga..)...pada shima kadang-kadang jumpa kalau dia datang ke uitm shah alam.. sebab dia belajar pun di uitm puncak alam.. jadi tidaklah jauh sangat jika nak dibandingkan dengan irah tue..memang sungguhlah jauhkan..

dengan khairoh..kwn yang banyak bekerjasama denganku..
bersama irah..bukan senang nak jumpa dah nie

bersama dengan zaki dan syu..=)
 Walaupun tak banyak bergambar dengan kawan-kawan.. nak-nak dengan my partner (adli) dan juga my cayang (suliha)...ahhaha...puas aku mencari tue..harapan ingin bergambar sama lah kononnya..ceh2 yelah waktu dan cuaca mencemburui kita.....tapi takpe... hati ni masih lagi gembira sebab berkesempatan juga untuk jumpa dengan kalian.. aku harap sangat kita akan jumpa lagi di lain masa..walaupun sekarang kita telah lain destinasi..tapi tidak akan diri ini melupakan kalian semua..akan diri ini terus merindukan kalian..=)

nilah kenangan yang terindah
with my lovers..thanks so much..


















tapi ada juga kesedihan timbul..mau tak sedih abang aku tak datang..sungguh sedih tue.. time dia aku datang tue...hahhaha..takpe..kerana dia kerja jauhkan..aku tak kira time aku degree graduate..aku nak abg aku datang juga...hahhaha...mana best time aku tak cukup..haruslah cukupkan.. aku nak time degree nanti aku bergambar dengan family...baru best..hahahha...apapun thanks pada abang..walaupun dia tak dapat datang beberapa hari lepas tue dia belanja makan sate..memang terbaiklah.. tu yang aku sayang sangat pada abang aku nie..hahahhaa....

overall graduation aku nie cukup bermakna...tak sangka selepas graduate hidup aku semakin ceria..hahaha..mana tidaknya dah graduate...sure lah gembira yang tidak terkata... lepas nie aku akan berjuang pula untuk degree..huhuhu.. akan akan buat yang terbaik untuk ini...=)