Monday, 23 July 2012

Sepetang di Bukit Tinggi dan Banting


Salam... Rabu lepas aku dapat juga meluang kan masa aku bersama-sama kawan baik aku sebelum bulan puasa datang.. walaupun atiqqah tiada.. tak pelah.. mana yang ada kira dah ok daripada tak ada langsung.. maklumlah semua dah mulakan kerjaya mereka.. sedangkan aku masih student... lambat lagi aku nak habis belajar nie.. huhuhu.. dapat jumpa Syara dan Dayah dan buat aku gembira.. lama juga aku tak jumpa dengan diaorang.. Dayah ada juga sesekali berjumpa.. tapi si Syara ni memang payah untuk aku jumpa dia.. Atiqqah pun tiada kurangnya.. walhal dia hanya duduk di Damansara.. last aku jumpa dia bulan 9 atau 10 tahun lepas.. lepas tu sampai skearang tak jumpa-jumpa.. ada hajat hati ingin ketemu dengannya.. tapi tiada masa lagi.. kalau ada pun tengok raya nie macam mana.. aku berharap sangat.. raya tahun nie dapat berkumpul berempat seperti yang pernah kita buat 2tahun lepas.. time raya ke rumah Syara.. dapat juga kita berkumpul bersama... tapi sayang time tu aku tak sempat nak snap beberapa picture kita berempat.. sedangkan time tu aku bawak kamera.. aduh.. sayang sangatlah.. kali ini kalau jadi. aku takkan lepaskan peluang ini.. aku tak nak kawan-kawan aku malu.. walaupun picture ni aku tak publish kat facebook yang agak terdedah.. tapi aku akan abadikan segalanya dalam warna-warni.. sebab di sini tempat aku luahkan segalan  yang terpendem dalam hati aku.. kerinduan aku terhadap korang.. korangkan kesayangan aku..huhuhu.. sampai bila-bila tidak akan aku lupakan.. semua kenangan yang pernah kita lalui bersama..tak mungkin dapat dihapuskan dalam ingatan ini.. betul tak sahabat-sahabatku...!!


Kalau kita banyak time ini.. aku memang dah ajak dayah dan syara tengok wayang.. tapi memandangkan cerita yang sedang ditayangkan sangat membosankan.. jadi aku dan dayah mengambil keputusan untuk cancel tengok wayang.. jalan-jalan jelah dekat situ.. cuci-cuci mata..huhuh.. tiada perubahan mana pun Aeon Bukit Tinggi ini.. sama jer.. dan bagi aku kalau tak ada tujuan memang sangat bosan... tempat tu menjadi tumpuan orang ramai pun di sebabkan ada wayang dan adalah beberapa butik yang famous.. aku kalau tak sebab kawan-kawan yang aku sayangkan ini.. memang aku takkan jejak kaki ke sana.. sebab abagi aku sangat bosan.. maklumlah bukan aku untuk tawaf seluruh bangunan.. memang penat... kalau setakat tawaf tapi tak membeli lagilah malu.. hahha.... tapi bila aku tengok ramai yang datang tue.. entah apa yang diaorang cari.. kalau yang berpasangan tu pahamlah.. mungkin kat situ je tempat yang paling sesuai tok diaorang berjumpa.. dan tengok wayang bersama.. ala.. dah tahu sangat aktiviti orang sedang bercinta nie.. tak menda lain yang akan diaorang buat kalau berjumpa.. huhuhu.. cakap macam ada pengalaman pula kan.. hahaha.. ala kalau tak ada pengalaman pun kita boleh tengok sendiri dengan mata kita sendiri.. maklumlah aku ni suka tengok gelagat orang.. dan aku akan buat anggapan sendiri.. kekadang tu ada salahnya juga.. huhuhu.. tapi smeua tu aku buat untuk diri aku sendiri.. bukan untuk aku dedahkan pada orang lain..huhuh.. harap maklum yer...



Dah lepak kat Bukit Tinggi pulak.. aku dan Dayah sambung lepak di Banting sementara nak tunggu abah ambil aku.. dayah pun tak kisah.. jadi apa lagi berjalan ke banting pulak.. lama juga aku tak pergi ke banting.. maklumlah rumah jauhkan.. dulu dekat je.. bila-bila sahaja boleh pergi.. huhuu.. bila tengok tempat-tempat kat banting tu banyak juga kenangan yang pernah aku lakukan.. kenangan manis paling banyak.. pahit rasanya tak adalah.. sebab apa yang pahit aku pernah buat dulu yer..?? huhuh... tapi semua tu adalah kenangan aku bersama-sama kawan-kawan aku.. dan insan-insan yang pernah aku mengenali.. entah apa khabar pada mereka yang pernah aku kenal dulu.. ramai jugalah insan-insan yang kenal dulu.. tapi tulah time tu aku masih remaja.. jiwa remaja ni masih mencari identiti diri yang sebenarnya.. dan siapa aku yang sekarang ini adalah aku yang sebenarnya.. siapa aku ketika remaja itu adalah insan yang masih mencari siapa diri nya.. tapi aku bersyukur kerana kenangan-kenangan itu... aku menjadi seperti sekarang.. lebih berhati-hati dalam mencari kebenarannya.. tapi semua itu pasti aku tak tahu siapa aku ini...huhuhu.. aduh... apalah yang aku mengarut nie.. meleret bukan-bukan dah nie.. huhuhu.. 

kat bawah nie ada beberapa keping gambar yang sempat aku snap dan yang ini aku rasakan yang terbaik dari ladang pilihnya.. huhuhu.. semua itu adalah kenangan yang takkan aku lupakan..huhu.. dan buat Atiqqah a.k.a ketua... kalau semua ada masa.. harap kita dapat lapangkan masa kita bersama-sama untuk lepak bersama-sama.. rindu sangat tuk lepak beramai-ramai ini...aku amat menyayangi semua sahabat-sahabatku...semoga persahabatan kita tiada putusnya...

its me ... minta tolong dayah snap..huhuh


cik syara yang paling payah tok ketemu..huhu

memory dayah bersama syara

we are twin.. really k..


lepas penat pergi bukit tinggi.. KFC Banting jadi sasaran...

4 comments:

PoKpEkPoKpEk said...

Ceh,kua ta ajak an...sedey la cmni..nape ketue lak terpinggir ni..huhuhu..raye ni ketue cuti seminggu..26 August jumpe..ketue na serbu uma kowg..no excuse..ni arahan..PA, inform kat ank2 buah..haha XD

ainaliyana said...

ops!!! bukan pinggirkan ketua.. time tu keluar last minute.. lagipun syara time tu dia free..n dayah pulak cuti...maafkan PA..kihkih...nak serbu ea..baik2..nanti sy informkan pada anak2 buah sekalian... 26/08 ea..=)

PoKpEkPoKpEk said...

ta dpt jugak na jmpe raye ni an :(

ainaliyana said...

dayah dia free time raya ke5 hingga 7..kalau nak jumpa time tu rasanya bolehlah kot..=)