Sunday, 10 October 2010

dinner

S
emester ini aku dah semester5...
dah jadi senior la kiranya..
rasa bangga pun ada..hahahaha..
tapi tu sikit jela..
cakap pasal dinner..
baru ni adanya dinner...
nak kata aku ikut tema adalah kot..
kalau tema yang betul SEPUTIH SALJU SEHIJAU WARNA DAUN
tapi aku ni putih takde yang ada hitam hijau...
kiranya kena jugala dengan temakan...
kelakar pun ada dinner semester ni...
huhuhuhu...
cara aku berpakaian malam itu atas bantuan dan pendapat seseorang..
tak pernah aku aku pakai macam tu..
malam itu lah aku pakai macam tue..
malu pun ada malam tu...
tapi thanks pada dia sebab dah suggest kat aku cara pemakaian macam tue..
aku looks like fat..really tau..
sebab apa..hanya aku saja tahu ...
tapi aku puas hati malam itu..
walaupun ada kesedihan pada awalnya tapi aku dapat atasi..
sempat juga aku bergambar dengan kawan-kawan...
aku sebenarnya suka akan tema tue..
nampak cnatik sangat..
lepas ni buatlah tema biru...
sure aku akan pakai biru..
hahahahha..
tu fev color aku tu...
kalau ada tema tu memang akan aku cari untuk glamour..
hahahha..
perasan juga aku nie..
persembahan dari junior tak kurang hebatnya..
berbakat juga budak-budak kos aku nie...
aku kagum dengan diaorang...
walaupun yang tukang handle hanya 12orang...
tapi aku respect dengan diaorang...
mampu berdiri walaupun sedikit..
nak-nak PP dia...
ANGAH...
aku tahu malam tu juga penuh dengan masalah..
sebelum kejadian dan selepas kejadian..
tapi ANGAH..
ko boleh harungi...
aku respectlah..
dugaan yang datang pada ko tu buat ko lebih tabah untuk hadapinya..
dan batch korang juga tak hirau akan kutukan orang sekeliling...
yang penting korang buat...
terkejut juga malam tu ada makanan untuk lecturer tak sampai..
atas kesulitan yang tak dapat dielakkan..
pada ZAM ...sabarlah kejadian yang menimpa pada ko malam tu..
tu semua dugaan...tapi ko sabar dan tenang...
aku tahu ko banyak membantu kawan-kawan ko nie...
walaupun ko dah degree..tapi ko tak lokek dalam membantu diaorang..
malah aku tengok sekali ko dah macam PA angah pun ada tau..
ish33...korang punya batch nie betul-betul mengajar semua batchlah..
aku memang respect dengan korang..thanks sangat dah jayakan dinner semester nie..
gubahan yang simple tapi menarik...
pada MIZA selaku TPP...
aku nampak ko penat dalam menghadapi semua itu..
dengan kerenah budak-budak bawah ko...
tapi ko pun stay cool...
pada SUE dan DIN...
jadi MC yang baik dan best...
cuma aku nak sentuh sikit pada din...
untuk menjadi MC yang rasmi bukan begitu pemakaiannya...
aku tahu ko exco protocl..
sepatutnya ko tahu cara pemakaian yang betul...
tapi cara percakapan korang memang best...
teringat pulak aku waktu aku jadi semester lepas..
hihihihii..
MC tak rasmi pulak...
ISFARINA, SADAM dan sapa tah lagi sorang tue...
korang memeriahkan lagi suasana..
pandai juga korang buat gimik yer...
kalau tanpa korang hambar juga dinner tue....

D
an aku tengok senior-senior aku..batch part6...
cukup gembira malam itu...
meraka juga sempat untuk buat persembahan..
tak tahu itu persembahan kejutan atau apa..
tapi kami cukup gembira bila orang yang diraikan cukup gembira dan senang hati...
aku tahu disebalik itu kesedihan terserlah diwajah mereka..
kerana lepas nie meraka akan buat haluan masing-masing..
belum pasti mereka akan bersama seperti ketika itu..
bagai mana pula ketika batch aku nanti...
tunggu jelah nantikan,,,
bila tengok mereka..
aku rasa sedih pula..
mana tidaknya..pernah berfamily camp bersama..
dan kini akan berpisah..
tapi itulah lumrah kehidupan di u...
aku tahu itu semua...

T
api ada lagi yang sedih..sebab junior aku batch part3 tak dapat join dinner semester nie..
agak sedih juga aku bila masuk dewan tue...rasa seperti ada yang kurang,..
aku tahu tanpa batch korang takkan lengkap keluarga woodtech..
tapi apakan daya...
aku nak sangat-sangat semester depan korang dapat join...
untuk memeriahkan lagi suasana dinner..
tambahan pulak untuk meraikan batch kami...
aku harap sangat semester depan tiada lagi seperti semester ini...
over role dinner semester ini aku cukup gembira..
aku cukup tenang dalam menghadapinya...
bergambar dengan kawan-kawan..
yang tu paling pentinglah...
bukan selalu pun...
aku sayang woodtech...
aku sayang kawan-kawan aku..

2 comments:

Angah said...

Thx Aina...really enjoy bace blog aina nie..hehehe

aina^dhah said...

thanks angah coZ sudi baca yer..kalau ada terasa ke aina minx maaf kat angah yer..